Результати дводенного тренінгу з блогерства

В рамках реалізації проекту “Мир у цифровий час” відбувся дводенний тренінг присвячений блогерству. Тренерами були Юлія Перетятько та Віталій Перетятько

Блогери-початківці дізналися як створювати блог, де краще писати дописи: на блог-платформах чи у соціальних мережах.  Дізналися про основні прийоми зйомки відеоблогів на телефон, камеру GoPro та дрон. Також навчилися азам монтування відео.

Оскільки блогерство – нова сфера діяльності, то початківці-блогери запропоновували комплекс етичних норм блогера, яких і самі будуть дотримуватися при написанні дописів.

Кожен зміг спробувати себе у написанні блогів. Теми, які були висвітлені стосувалися молодіжних проблем, гендерної рівності та блогерства.

В ході тренінгу було завдання зняти відеоролики на задану тренерами теми: протистояння фейкам у медіа, чому круто бути блогерам, гендерна рівність, подолання конфліктів у цифрову епоху. Як наслідок було були відзнято та змонтовано 4 влоги для різних соціальних платформ: youtube та TikTok.

Блогерам-початківцям неабиякий інтерес викликала вправа “Вплив блогерів на суспільну думку” та зйомки відео за допомогою дрону.  

Захід відбувся в рамках проекту “Мир в цифровий час”, який виконується ГО “Центр гендерної освіти” у співпраці з громадською організацією «Фундація Прав Людини» та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (IФA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.